Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Zo lang mogelijk fit blijven

Inhoudsopgave

We roepen het bijna allemaal wel ‘ik wil zo lang mogelijk fit blijven’. Alleen in de praktijk zie je dat niet altijd terug in het resultaat. Het gemak lokt en toe komen aan beweging lijkt soms een hele uitdaging. Heb jij moeite om fit te blijven, maar wil je wel zo lang mogelijk fit blijven? Check dan deze tips!

Maak er routine van

Het gaat om het doen. Het makkelijkste is om beweging in je dagelijkse routine te verwerken. Op die manier is het namelijk niet zo moeilijk om het vol te houden. Het hoort bij je routine dan. Hoe moeilijk is bijvoorbeeld om elke ochtend je tanden te poetsen? Waarschijnlijk helemaal niet, het is immers je routine. De kunst is dus om van bewegen routine te maken.

Stapje voor stapje

Hardlopers zijn doodlopers zeggen ze wel eens. Niet voor niets, want er zit wel een kern in. De kans dat je iets volhoudt is veel groter als je het stapje voor stapje doet. Het is onvoorstelbaar wat je daarmee bijvoorbeeld in een jaar kan bereiken. Dat is nu ook met het bewegen iets om te onthouden.

Zitten of gebruik maken van duofietsen

Vaak hoor je dat de omstandigheden lastig zijn, als iemand zegt dat het bewegen erbij inschiet. Als je bijvoorbeeld een partner hebt die je veel aandacht moet geven, vanwege bijvoorbeeld dementie, dan is het ook heel moeilijk om aan bewegen te denken. Je hebt genoeg andere dingen aan je hoofd op dat moment. Wat je dan vergeet, is dat er nog steeds mogelijkheden zijn, ook om samen te bewegen. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van duofietsen. Duofietsen worden vaak beschikbaar gesteld door bijvoorbeeld verpleeghuizen. Maar je kunt duofietsen ook huren. Daarnaast is het misschien fijn om met je dierbare te gaan wandelen, zolang dat kan.

https://4wieler.nl/quattro-duo/
LinkedIn
Facebook
Twitter