Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Sporttips voor beginners

Inhoudsopgave

Het nieuwe jaar is weer inzicht wat natuurlijk betekent: nieuwe voornemens. Een van de meest voorkomende voornemens zijn sporten en gezonder leven. Dat kan best moeilijk zijn om daar goed mee te starten en het ook echt vol te houden. Wil je bijvoorbeeld je spieren meer laten groeien? Een training hypertrofie helpt met het voorkomen van blessures tijdens het sporten. Voor beginnende sporters kan het lastig zijn om de juiste aanpak te vinden. Hierbij een aantal tips.

 

Voorafgaand aan hypertrofie training

Voordat je daadwerkelijk gaat beginnen met sporten is het handig om eerst een aantal punten op papier te zetten. Denk als eerste na over welke sport je wil gaan uitoefenen. In het begin is het handig om te focussen op je conditie. Vanuit hier zullen de volgende stappen ook makkelijk gaan. Ook is krachttraining toepasslijk voor beginnende sporters waar sterkere spieren worden opgebouwd. Vergeet niet om de trainingen langzaam op te bouwen zodat je eerst lichaam kan wennen aan het sporten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een trainingsschema te maken. Zet ook op papier wat je motivatie is en wat je doelen zijn, zo houd je het beter vol. Denk ook na of je liever thuis wilt sporten of toch in de sportschool.

 

Tijdens

Het is eindelijk tijd om te beginnen met sporten. Hierbij zijn een aantal punten belangrijk. Zorg er ten eerste voor dat je je goed houdt aan het trainingsschema houdt, dit geeft namelijk houvast en voorkomt dat je niet te snel en intensief gaat trainen. Geef je lichaam ook eens rust. Spieren hebben namelijk tijd nodig om te herstellen. Voldoende nachtrust is ook van belang.  Werk tijdens het trainen ook aan de juiste techniek. Wanneer je hier zelf niet uitkomt overweeg dan om eens een afspraak te maken met een trainer. Onthoud goed wat je motiveert en wat je doelen zijn zodat je altijd geïnspireerd raakt en niet opgeeft.

https://www.pwpersonaltraining.nl/training/hypertrofie/
LinkedIn
Facebook
Twitter