Liever-Vitaal-logo-355x159 white

De essentiële benodigdheden voor een stratenmaker

Inhoudsopgave

Voor bouwprojecten zijn veel benodigdheden en gereedschappen nodig om de klus goed en efficiënt te klaren. Bestrating is daarop geen uitzondering. Of je nu een patio, oprit of looppad bouwt, hier is wat je nodig hebt om je project te laten slagen. 

 

Gereedschap 

Het belangrijkste gereedschap voor straatstenen zijn schoppen, kruiwagens, harken, troffels en rubberen hamers, deze producten vind je allemaal bij Visser en Visser. Het is ook belangrijk om een egaliseermachine te hebben om je oppervlak vlak te krijgen voordat je de straatstenen legt. Je kunt ook een metselzaag nodig hebben als je je straatstenen in verschillende vormen of maten moet zagen. Ten slotte kan een elektrische verdichter ervoor zorgen dat alle stukken perfect op elkaar passen als alles is neergelegd. 

  

Materialen 

Het materiaal dat je gebruikt voor je bestratingsproject hangt af van het soort bestrating dat je wilt en hoeveel verkeer het in de loop der tijd zal zien. Betonnen straatstenen zijn sterk en duurzaam, maar kunnen op voorhand duur zijn. Natuurstenen en straatstenen zijn er in vele kleuren en texturen, maar kunnen ook prijzig zijn. Straatstenen van klei zijn er in verschillende maten en zijn relatief goedkoop vergeleken met andere opties, maar ze vergen na verloop van tijd meer onderhoud. Welk materiaal je ook kiest, zorg ervoor dat het geschikt is voor het specifieke werk dat gedaan moet worden.                           

Benodigdheden 

De benodigdheden die je nodig hebt voor je bestratingsproject hangen af van de grootte van de klus en het soort materiaal dat gebruikt wordt. Zorg ervoor dat je voldoende zand of grind bij de hand hebt, zodat elke stoeptegel een stevige ondergrond heeft bij het leggen; dit helpt verschuiven of verzakken na verloop van tijd voorkomen. Bij gebruik van beton of kleiklinkers is ook mortel nodig om alles op zijn plaats te houden terwijl het goed uithardt. Afhankelijk van het gebruikte materiaal kan bovendien een afdichtingsmiddel nodig zijn; dit helpt beschermen tegen vochtschade en tegen vlekken door vuil en afval. Neem voor de juiste benodigdheden een kijkje bij Visser en Visser!

https://www.visserenvisser.nl
LinkedIn
Facebook
Twitter