Liever-Vitaal-logo-355x159 white

De lekkerste koolhydraatarme producten op een rijtje

Inhoudsopgave

Of je nu een koolhydraatarm dieet wilt gaan volgen of graag wat meer leert over koolhydraatarme producten. Je zit hier goed, want wij gaan je meer vertellen over koolhydraatarme producten en tips geven voor een paar lekkere producten voor tussendoortjes en ontbijt, lunch en avondeten. Koolhydraatarm eten heeft namelijk veel voordelen, namelijk dat je je minder opgeblazen gaat voelen, dat je meer eiwitten eet en dat je gezond eet en eventueel ook afvalt. Koolhydraten zitten namelijk voornamelijk in zware voedingsmiddelen zoals aardappelen, chips, pasta, rijst, ontbijtgranen, boterhammen et cetera. Lees hieronder meer over koolhydraatarme producten. 

 

Koolhydraatarme tussendoortjes

Een koolhydraatarm tussendoortje kan lekker en gezond zijn. Als je koolhydraatarm wilt gaan snacken dan heb je veel opties. Snack bijvoorbeeld lekker op cherrytomaatjes of snoepkomkommers. Ook haring of ander vis is lekker om op te snacken. Een gekookt ei mag ook gegeten worden of maak een lekkere snack met schijfjes komkommer met rookvlees. Een lekker schaaltje yoghurt met vers fruit mag ook en is daarnaast ook erg lekker. Andere voedingsmiddelen zoals zalm, groenten, kaas en noten zijn ook lekker om uit het handje te eten. Genoeg lekkere keuzes dus als het om koolhydraatarme tussendoortjes gaat. 

 

Koolhydraatarme ontbijt, lunch en avondeten opties

Naast tussendoortjes moet je natuurlijk ook lekker kunnen eten bij het ontbijt, de lunch en het avondeten. Gelukkig zijn hier ook genoeg lekkere koolhydraatarme opties voor. Bak bijvoorbeeld een lekker eitje voor het ontbijt of begin de dag met een schaaltje yoghurt. Voor de lunch kun je een lekkere gevulde salade maken en voor het avondeten zijn er veel lekkere opties zoals een roerbak met bloemkool rijst, pasta bolognese met courgette spaghetti of een stuk vlees met groenten en knolselderij puree. Maak er een lekker toetje bij door yoghurt in te vriezen met fruit en chocola en dan heb je yoghurt bark. 

 

LinkedIn
Facebook
Twitter