Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Massage crème, olie en lotion

Inhoudsopgave

Iedereen heeft wel eens het gevoel dat hij of zij toe is aan een massage. Ondanks dat, weet men vaak niet of zij behoefte hebben aan een massage creme, een massage olie of toch een massage lotion. Voor sommigen klinken al deze opties hetzelfde, toch bestaan er subtiele verschillen tussen deze drie massageproducten.

Voor het grootste gedeelte van de huidige massage oliën, geldt dat deze over het algemeen het meest vloeibaar zijn van de drie. Ook worden oliën het langzaamst door de huid opgenomen. Wil jij een lange, en tevens ook een echte full body massage, dan is dit wellicht de beste keuze.

Toch liever iets anders?

Mocht jij toch niet volledig overtuigd zijn van de kenmerken van de massage oliën, dan is een van de andere opties misschien een keuze die iets beter bij jouw persoonlijke wensen past. Probeer in dat geval bijvoorbeeld eens een massage lotion in plaats van de massage olie.

Deze wordt natuurlijk op dezelfde manier gebruikt, maar heeft echter wel andere kenmerkende eigenschappen. Zo geldt voor massage lotions dat deze veel minder vloeibaar zijn dan massage oliën. Ook worden deze juist weer veel sneller door de huid opgenomen. Hierdoor heb je met een massage lotion de perfecte grip om specifieke spiergroepen helpen te ontspannen.

De perfecte combinatie

Mocht jij nu nog steeds denken “ik weet eigenlijk ook niet zeker of dit wel de optie is die bij mij persoonlijke wensen past”, dan is er nog altijd een andere optie. Deze optie wordt over het algemeen als de meest fijne en makkelijk toepasbare optie gezien. We hebben het in dit geval natuurlijk over de enige variant die we nog niet hebben behandeld: een massage creme.

Voor massage crèmes geldt dat de eigenschappen van deze precise tussen die van de lotions en de oliën in liggen. Zo zijn massage crèmes iets minder vloeibaar dan de olein maar toch vloeibaarder dan de lotions. Ook qua opname door de huid ligt deze optie tussen de andere twee in.LinkedIn
Facebook
Twitter