Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Uitvaartcentra inrichten: comfort en waardigheid

Inhoudsopgave

Uitvaartcentra zijn plaatsen van rouw en bezinning, en daarom moeten ze zo worden ingericht dat ze comfort en waardigheid bieden. Dit betekent dat je meubels moet kiezen die passen bij de ruimte en tegelijkertijd aandacht moet besteden aan details als kleur, textuur en materiaal. In dit blogartikel volgen enkele tips voor de inrichting van een uitvaartcentrum.

 

Kies passend meubilair

De eerste stap bij het inrichten van een uitvaartcentrum is het kiezen van het juiste type meubilair. Het is belangrijk om stukken te kiezen die zowel comfortabel als waardig zijn. Voor zitplaatsen moet je kiezen voor stoelen met armen voor extra comfort. Zoek banken of zitplaatsen van stevige materialen zoals leer of stof, die bestand zijn tegen dagelijks gebruik zonder er versleten uit te zien. Je moet ook overwegen banken of bijzetstoelen toe te voegen in een open ruimte waar bezoekers samen kunnen komen om afspraken te bespreken of samen privé te rouwen. Bij Kato vind je passend meubilair voor elke uitvaartonderneming.

 

Besteed aandacht aan kleurenschema’s

Bij het inrichten van uitvaartcentra is het belangrijk om kleuren te kiezen die een rustige sfeer creëren. Kleuren als blauw, grijs, groen en crème zijn allemaal goede keuzes omdat ze gevoelens van vrede en sereniteit oproepen zonder de zintuigen van de bezoekers te overweldigen. Probeer ook aardetinten in je kleurenschema op te nemen, want die geven warmte en vertrouwdheid in een ruimte die soms onbekend of ongemakkelijk aanvoelt. Houd er ook rekening mee dat lichtere kleuren de ruimte groter doen lijken, terwijl donkere kleuren de ruimte kleiner doen lijken. Kies afhankelijk van de grootte van je ruimte.

 

Focus op kwaliteitsmaterialen

Bij het kiezen van meubilair voor een uitvaartcentrum is kwaliteit net zo belangrijk als esthetiek. Zorg ervoor dat je stukken kiest van duurzame materialen zoals hout of leer, zodat ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik zonder snel te verslijten. Vermijd stoffen met felle patronen of luide ontwerpen, want die kunnen afleiden of ongepast zijn in dit soort setting. Kies in plaats daarvan klassieke stijlen met subtiele accenten zoals gedempte strepen of zachte bloemen, zodat bezoekers zich op hun gemak voelen als ze de ruimte bezoeken. Investeer tenslotte zo mogelijk in kwaliteitsmeubelen met garantie, zodat je zeker weet dat je geld goed besteed is aan meubilair dat nog jaren meegaat!

 

https://katoprojecten.nl/
LinkedIn
Facebook
Twitter