Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Hoe blij ben je met je werk?

Inhoudsopgave

Er zijn heel veel werknemers die niet meer blij zijn met hun werk of tijdelijk tot het einde van de maand. Hoe zorg je er nu voor dat je blij bent met je werk? Is dat een vraag waar jij nu mee worstelt? Dan zijn hier wat tips voor je, zodat je misschien morgen al een tikkeltje meer blij bent met je werk!

Werkgeluk of ander geluk

De eerste vraag is of je niet blij bent met je werk of met meer dingen? Weet je zeker dat het aan je werk ligt? Vaak als andere dingen ook niet lekker lopen, kan het zijn dat er een andere oorzaak is waardoor je eigenlijk gewoon in het algemeen al minder blij bent. Dan kan het zijn dat het niet gaat over je werkgeluk, maar over bijvoorbeeld je relatie of het gebrek daarvan of om financiële problemen. Daar kan je werk voor een deel de oorzaak van zijn, maar meestal is werk een deel van de oplossing: je verdient er immers geld mee.

Volg je gevoel

Als je meer werkgeluk wil, dan is het belangrijk om goed je gevoel te volgen. Wat in je werk zorgt voor meer werkgeluk en wat juist voor minder. Misschien is het mogelijk om meer te mogen doen van wat je blij maakt en minder van de dingen die je niet zo leuk vindt.

Focus op je doel

Is je werk niet je passie? Kijk dan waarom je het werk zou willen doen. Wil je het werk alleen om de huur te betalen? Dan kun je twee dingen doen: accepteren dat je daarom dit werk doet of je komt in actie en werkt in de vrije tijd aan een uitweg naar een andere baan. Er is daarbij niks mis mee om ondertussen dankbaar te zijn dat je werk hebt. Lukt dat niet? Spreek jezelf toe en vergeet niet dat je bezig bent met de uitgang: gebruik dat als energie om door te gaan en nog harder te werken naar een uitgang.

https://www.everybodyfrank.com/werkgeluk-vergroten-bij-medewerkers/
LinkedIn
Facebook
Twitter