Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Voedingskussens zijn multifunctioneel voor én na de geboorte

Inhoudsopgave

Voor iedere zwangere vrouw of kersverse moeder zijn voedinskussens eigenlijk onmisbaar. Zowel tijdens de zwangerschap als na de geboorte hebben de voedinskussens tal van voordelen. Een voedingskussen is verkrijgbaar in ontzettend veel maten, kleuren, designs en vullingen, waardoor voor iedere vrouw en voor iedere inrichting een geschikt voedingskussen beschikbaar is. Door af te wisselen met diverse hoezen, kleuren en designs blijft het kussen altijd passen bij je inrichting en persoonlijke voorkeuren, in welke fase van de zwangerschap je ook zit.

Wat is een voedingskussen?

Een voedingskussen is een kussen dat eruit ziet als een lange ‘slang’. Het kussen kan kort zijn, maar ook erg lang waardoor het gehele lichaam wordt ondersteund tijdens de zwangerschap. Het voedingskussen kan gebruikt worden tijdens het slapen, maar ook tijdens het voeden van de baby. Door de baby tijdens het voeden in het voedingskussen te leggen heb je zelf optimale ondersteuning en kan je comfortabel voeden. Dit geldt voor zowel borstvoeding als flesvoeding. Zeker in de kraamweek is het voedingskussen een essentieel element omdat je vaak nog niet geheel mobiel bent. Je kan dan lekker in bed blijven liggen terwijl je toch de comfortabele ondersteuning hebt van het kussen. De voedingskussen zijn verkrijgbaar met diverse vullingen. Zo heb je vullingen van wol, van foambolletjes en van schuim. Hierdoor is er altijd een geschikt voedingskussen te vinden dat past bij je slaaphouding en slaapwensen. Doordat de kussen in heel veel verschillende kleuren, designs en afmetingen beschikbaar zijn passen ze altijd in je kamer en zijn ze zelfs een leuke en vrolijke toevoeging.

Het gebruik van de voedinskussens voor- en na de geboorte

Hoewel de naam voedinskussens suggereert dat het kussen alleen gebruikt kan worden tijdens het voeden, is niets minder waar. Het voedingskussen is namelijk zeer comfortabel tijdens het slapen met de zwanger buik. Het kussen ondersteund de buik, de knieën en de benen van de zwangere vrouw waardoor je gemakkelijk op je zij kan slapen. Dit is zeer comfortabel en zorgt voor een goede nachtrust die je hard nodig hebt. Ook na de zwangerschap kan het voedingskussen op deze manier gebruikt worden.Na de zwangerschap gebruik je de voedinskussens uiteraard ook om je baby te voeden. Het kussen ondersteund het kindje en zorgt ervoor dat je zelf comfortabel kan zitten en dat je ook je armen vrij hebt om daadwerkelijk te voeden. Je kindje kan ook heerlijk in het kussen slapen en ontspannen. Doordat het kussen verkrijgbaar is in diverse designs kan het kussen ook nog eens een leuke toevoeging zijn voor in de (kinder)kamer.

Kortom; de voedinskussens zijn onmisbare items wanneer je zwanger bent of net bent bevallen. Het kussen kan gebruikt worden voorafgaand aan de bevalling om lekker te kunnen slapen en ontspannen, maar ook na de bevalling is een voedingskussen onmisbaar om te voeden. Je kan met de diverse hoezen, kleurencombinaties en designs eindeloos variëren waardoor het kussen altijd past bij de sfeer die je in de slaapkamer of babykamer wilt creëren. Doordat je zelf kan beslissen welke vulling ideaal is en past bij jouw persoonlijke voorkeuren, is een voedingskussen altijd geschikt.

 

LinkedIn
Facebook
Twitter