Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Een matrasbeschermer is het beste product voor zwangeren

Inhoudsopgave

Een matrasbeschermer is het beste product voor zwangeren

Een goede nachtrust tijdens de zwangerschap kan lastig zijn – je woelt en draait, wordt wakker op je buik en hebt een middernachtelijke wakker schrikt, wordt meerdere keren per nacht wakker om te plassen, en je schrikt rond terwijl de baby een 3 uur ‘smorgens wakker wordt. Uit gegevens van verschillende wetenschappelijke studies blijkt dat tot 94% van de zwangere mensen tijdens de zwangerschap slaapstoornissen ondervindt, waaronder slapeloosheid. En het wordt vaak erger naarmate de uitgerekende datum dichterbij komt, omdat je buik groter wordt en je gewrichten en spieren nog meer pijn gaan doen.

Soms is de sleutel tot rustgevende slaap het verlichten van zorgen voor het slapen gaan. Of je nu zwanger bent, of je helpt de zwangere in je leven om beter te slapen door ze wat betere slaaptips te geven, hier zijn onze favoriete innovatieve en klassieke zwangerschapsslaapproducten.

  • Matrasbeschermer

De hele nacht op de linkerzij slapen is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is de ideale positie voor de doorbloeding van moeder en baby. Dit product maakt het draaglijker, vooral voor mensen met pijnlijke heup- en ruggewrichten of pijnlijke spieren. De matrasbeschermer met gel-schuimtopper is dik genoeg om het bed significant hoger te maken en geeft net genoeg steun om een zwangere het gevoel te geven dat hij op een wolk ligt in plaats van op een pijnlijke heup. Deze optie is een prima aanvulling op een stijver matras. Sommigen hebben het gevoel dat dit product extra warmte kan genereren, dus overweeg een combinatie met verkoelende lakens of een ventilator in de kamer.

  • Zwangerschapskussen

Voor mensen die met een partner slapen, kan het zwangerschapskussen voelen alsof er een derde persoon in je bed ligt. Maar vraag het iedereen die er een heeft gebruikt terwijl hij of zij last had van rug- en heuppijn tijdens de zwangerschap, en ze zullen je vertellen dat het de ruimte die het inneemt meer dan waard is. In plaats van dat je meerdere kussens op je probleemgebieden moet leggen. 
Dr. Peace Nwegbo-Banks, een OBGYN in Pearland, Texas, merkte op dat kussens uw rug en heupen kunnen stabiliseren, waardoor ze een goede optie zijn voor iedereen die beter wil slapen.

  • Verzwaringsdeken

Hoewel het idee van een verzwaringsdeken tijdens de zwangerschap misschien bizar lijkt – gezien het feit dat je waarschijnlijk al last hebt van nachtelijk zweten en opvliegers – is deze verkoelende versie niet te warm. Verzwaaringsdeken zijn net als de zwangerschapskussen veilig voor gebruik tijdens de zwangerschap, en kunnen mogelijk ook helpen bij enkele medische aandoeningen.

  • Lakens

Een andere manier om een zwangere persoon te helpen ‘s nachts koel te blijven zonder de rest van hun huishouden te bevriezen met een blazende airconditioner is om hen een nieuwe set lakens te geven. Zodra je deze linnen set opent, zal je merken dat de vochtafvoerende stof voelt vergelijkbaar met je favoriete trainingsshirt, wat logisch is, want beide zijn bedoeld om te ademen. Deze lakens zijn 10 keer meer ademend dan normale katoenen lakens, waardoor het lichaam zichzelf op natuurlijke wijze kan koelen. Met een bijna zijdeachtig gevoel lijken deze lakens meer op het soort beddengoed dat je in een luxe hotel zou vinden, waardoor elke zwangere persoon aan het eind van de dag in bed wil kruipen in plaats van te vrezen voor een moeilijke nachtrust. Extra diepe zakken betekenen dat je nog steeds een matrasbeschermer kunt gebruiken zonder dat de lakens te kort komen op de hoeken van het bed en er ‘s nachts afknallen.

matrasbeschermer

LinkedIn
Facebook
Twitter