Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Een goed gewicht door de juiste balans

Inhoudsopgave

De moderne maatschappij is er de oorzaak van dat veel mensen kampen met overgewicht. In de meeste gevallen is dat te wijten aan een te hoge inname van energie in combinatie met een te laag niveau van verbranding. Anders gezegd: we eten te veel en bewegen te weinig. Overgewicht is op een aantal manieren te voorkomen. Ten eerste door koolhydraatarme maaltijden te gebruiken. Dat zijn maaltijden waarin minder energie zit dan in het standaard voedsel dat dagelijks wordt gegeten. Een andere manier om overgewicht tegen te gaan is door meer te bewegen. Door een combinatie van minder eten en meer bewegen raakt je lichaam beter in balans.

Niet overdrijven

Een menselijk lichaam heeft veel minder energie nodig dan dat we dagelijks innemen. Als er voor een lange periode veel gegeten wordt in combinatie met weinig beweging, zal de overtollige energie in het lichaam worden opgeslagen als vet. Tegelijk neemt de spiermassa af, waardoor een gevoel van vermoeidheid ontstaat. In het verleden werd een periode van overmatig eten altijd gevolgd door een periode van weinig eten. In die periodes werd het overtollige lichaamsvet afgebroken en kwamen mensen weer op het juiste gewicht. Deze truc wordt ook nu wel toegepast. Daarmee moet echter worden opgepast, want als er te lang te weinig wordt gegeten is dat slecht voor de gezondheid.

Stimulerende producten

Om bij overgewicht geleidelijk minder zwaar te worden is het belangrijk om geduld te hebben. Wie er in slaagt om de dagelijkse maaltijden structureel wat kleiner te maken zal langzaam afvallen, met een kleine kans op een nieuwe gewichtstoename. Afslankdruppels kunnen daarbij helpen. Die worden een uur voor de maaltijd ingenomen. Ze zorgen ervoor dat je minder zin in eten hebt, waardoor de porties vanzelf kleiner worden. De druppels zorgen er ook voor dat je na de maaltijd een hongergevoel krijgt.

 

LinkedIn
Facebook
Twitter