Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Kia onderstreept zijn rol als leidende partij op het gebied van EV’s

Inhoudsopgave

Kort nadat hij werd uitgeroepen tot ‘Car of the Year 2022’, heeft de meermaals bekroonde Kia EV6 óók de algemene overwinning behaald bij de prestigieuze Red Dot Design Awards 2022. De 50-koppige vakjury kende de ‘Red Dot: Best of the Best’ toe aan de elektrische crossover van Kia voor zijn baanbrekende en toekomstgerichte design. Hij werd door de jury ook uitgeroepen tot winnaar in de Red Dot-categorie ‘Innovative Products’.

Als eerste dedicated elektrische auto van Kia symboliseert de EV6 de nieuwe richting van het merk, dat transformeert tot een toonaangevende aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen. De baanbrekende elektrische crossover is geheel ontworpen volgens ‘Opposites United’, de nieuwe ontwerpfilosofie van Kia die staat voor een krachtige visuele identiteit met contrasterende combinaties van scherpe stilistische elementen en sculpturale vormen. De EV6 is ook de eerste Kia die is gebaseerd op het geavanceerde Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van het merk. Dankzij dit innovatieve platform biedt de EV6 een van de ruimste interieurs in zijn klasse, een rijbereik tot 528 km* en een ultrasnelle 800V-oplaadtechnologie waarmee de accu van 10 tot 80 procent kan worden opgeladen in slechts 18 minuten.

KIA modellen

Als je besloten hebt hebt gekozen voor een Kia Private Lease, dan ga je snel ontdekken dat er veel te kiezen is. De Kia Picanto is de kleinste auto van het Zuid-Koreaanse merk. Als je een grotere Kia hatchback zoekt, dan is de Kia Ceed Private Lease een goede keuze. 

Kia Stonic Prive Lease en Kia Niro Private Lease is ook heel populair. Deze auto’s zijn een maatje groter en vallen in het Crossover segment. 

Kia EV6 private lease is een vooruistrevende keuze voor iedereen die elektrisch wil rijden. Kia Proceed private Lease is een goede keuze voor conaisseurs die kiezen voor een stark design. 

Kia Sportage Priate Lease is een ideale keuze voor grote families. Voor mensen die een onopvallende hatchback zoeken is Kia Rio Private Lease ideaal. 

BEV-aanbod groeit naar 14 modellen in 2027

Kia versnelt de transitie naar EV’s om zijn positie als leidende EV-aanbieder te verstevigen.

Vanaf 2023 gaat Kia jaarlijks ten minste twee nieuwe BEV’s introduceren. In 2027 bestaat het totale aanbod BEV’s uit 14 verschillende modellen. Vergeleken met het eerdere plan om in 2026 elf verschillende BEV’s te bouwen, voegt Kia ook nog twee elektrische pick-ups en een nieuw instapmodel aan haar modellengamma toe.

Kia onderstreept zijn rol als leidende partij op het gebied van EV’s met een nieuw elektrisch topmodel, de EV9. Deze EV wordt in 2023 onthuld. Hoewel de EV9 een grote SUV is met een lengte van ongeveer 5 meter, levert de auto indrukwekkende prestaties, met een acceleratie van 0-100 km/h in vijf seconden en een actieradius van ongeveer 540 km op een volle acculading. In 6 minuten kan de accu voor 100 kilometer worden opgeladen.

Picanto

De Kia Picanto is een stadsauto die al in 2004 is geïntroduceerd in Nederland. De Picanto is een ideale stadsauto. Hij is compact en heeft toch genoeg ruimte voor bagage en 4 passagiers. De Kia Picanto wordt voornamelijk door particulieren gereden. Het is dan ook niet verrassend dat de Kia Picanto Private Lease zo populair is.  

De Kia Picanto is ook een ideale startersauto. Hij levert prima prestaties voor een auto uit deze klasse en staat bekend als kwalitatief goed. Het is niet voor niets dat Kia zeven jaar garantie geeft. Met hierdoor zijn de Kia Picanto Private Lease tarieven zo aantrekkelijk. 

Niro

Wat de Niro zo bijzonder maakt is dat hij leverbaar is als hybride, als plug-in hybride en volledig elektrisch. Hiernaast is het gewoon een kwalitatief goede ruime familieauto. 

De e-Niro heeft helemaal géén benzinemotor. Hij haalt al zijn energie uit een groot accupakket in de vloer onder de passagiers. Mede door het kunnen kiezen uit de verschillende aandrijvingen is Kia Niro Private Lease populair.

Stonic

De Kia Stonic is in 2017 gelanceerd. Het is een compacte SUV. Populaire auto’s vanwege het stoere uiterlijk van een SUV in combinatie met een aantrekkelijke prijs. Ook de Kia Stonic Private Lease prijs is relatief laag voor een auto met zoveel kwaliteiten.

CEED

De Kia Ceed is een auto uit het zogeheten C-segment van de markt die wordt geproduceerd en verkocht door de Zuid-Koreaanse autofabrikant Kia. Beeldschoon tot in ieder detail. De nieuwe Kia Ceed overtreft in alles. Gewoon een goeie, eerlijke auto.

De Kia Ceed SW is de perfecte stationwagen voor iedereen die wat meer ruimte wil. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van de nieuwe mild hybride technologie.

Kia

De historie van Kia begint in 1944. Het bedrijf werd toen opgericht onder de naam Kyungsung Precision Industry en was producent van stalen buizen en fietsonderdelen. In 1951 presenteerde het met de Samchully de eerste eigen fiets.

De naam veranderde in 1952 naar Kia Industries. Sinds 1957 rolden er de eerste in licentie gebouwde Honda-motorfietsen van de band.

Vanaf 1962 bouwde Kia in licentie Mazda-bedrijfswagens. De personenauto productie werd in 1973 opgezet. Vanaf 1981 moest men zich onder het bewind van militaire dictator Chun Doo-hwan focussen op de productie van lichte bedrijfswagens.

Eind jaren ’80 werd de autoproductie opnieuw opgestart. Nu in samenwerking met Ford. In 1992 verscheen met de Sephia. Dit was de eerste volledig door Kia zelfontworpen en ontwikkelde auto.

In 1998 ging Kia ten onder in de Aziatische financiële crisis. In 1998 werd de Hyundai Motor Company voor 51% eigenaar van Kia. Hoewel het wereldwijd actief is richt Kia zich tegenwoordig met name op de Europese markt. De auto’s delen       (uiteraard) nog altijd veel techniek met de modellen van Hyundai.

Private Lease

Kia modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Kia Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

LinkedIn
Facebook
Twitter