Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Wandelen is een hit!

Inhoudsopgave

Wandelen is een hit!

Als kind vond je wandelen mogelijk maar saai, nutteloos en veel te lang duren. Het kan verkeren want tegenwoordig is wandelen verre van duf. Sterker nog; het is helemaal hip en wie wandelt er nou niet? Jij toch ook!

De tijd dat louter vijftigplussers wandelden, met van die wandelstokken, hebben we achter ons gelaten. Tegenwoordig wandelt iedereen. Welke leeftijd je ook maar hebt, wandelen is een hit. 

De een doet het fanatieker dan de ander, maar dagelijks een rondje wandelen of in het weekend een langere wandeltocht doen, zijn helemaal van nu. Wie er echt voor gaat, noemt het hiken. Dat zijn de lieden die met een outdoorjas en Herschel rugzak op, de paden op en de lanen in gaan. En vice versa. 

Wandelen houd je fit

Een goede ontwikkeling natuurlijk, want je blijft er fit bij. De conditie verbetert. Het uithoudingsvermogen vergroot. De spieren worden sterker, gewrichten blijven soepel. Need we say more. Helaas liggen er soms ook blessures op de loer. De rug voelt niet goed, er vormen zich blaren, de kuiten willen niet meer. 

Dat laatste kan ondervangen worden door niet de eerste de beste keer meteen veel kilometers te maken. Bouw het aantal kilometers langzaam uit als je verder wilt dan een blokje om, en doe dat ook met de snelheid van lopen. Zorg dat je je ideale ‘tred’ vindt. Je moet comfortabel wandelen. Dan houd je dit het langste vol. Daarentegen moet je ook niet slenteren zoals je op zaterdagmiddag doet als je met je Teddy tas uit shoppen gaat. Dat is vragen om moeilijkheden. 

Neem de kinderen mee

En als je met de kinderen gaat? Gewoon laten meewandelen. Zorg er wel voor dat ze net als jij goede wandelschoenen dragen. Dat is echt een vereiste, anders is de ellende na één keer een boswandeling al niet te overzien. Bovendien willen ze dan nooit meer. En wat is er leuker dan een paar stoere wandelschoenen die ook nog eens waterdicht zijn. Meteen handig voor de vakantie en het scheelt natte sokken. Nog een tip. Geef de kinderen een eigen rugzak mee zodat ze er takjes en kastanjes, blaadjes en andere natuurlijke prullaria in mee kunnen nemen naar huis. Ben je direct verzekerd van een heerlijke middag knutselen. 

Wandel achter de all terrain wandelwagen

En als je nog een baby hebt? Geen vuiltje aan de lucht. De meeste kinder- en wandelwagens zijn tegenwoordig ook geschikt voor onverhard terrein. Dat wandelt heerlijk en je neemt gewoon een luiertas rugzak mee. Die zijn even stoer als die all terrain wandelwagens. Van leer of polyurethaan of polyester gemaakt, kunnen ze een stootje hebben. Ze hebben fraaie dessins, zijn stijlvol uitgevoerd en hebben heel veel vakken. Je stopt er alle benodigde spulletjes in en kunt zelfs nog een picknick overwegen als het zonnetje zich laat zien. Zo wordt wandelen een geweldig ontspannende bezigheid die ook nog eens je conditie verbetert. 

 

LinkedIn
Facebook
Twitter