Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Een goede gevulde maaltijdsalade bereiden

Inhoudsopgave

Een goede gevulde maaltijdsalade bereiden

De maaltijdsalade kip is toch wel de populairste salade van Nederland. Nu is er onlangs een nieuwe variant verschenen met knapperige kipstukken die nog lekkerder is. Het leuke aan dit recept is dat je het binnen 15 minuten op tafel kunt zetten. Je begint met het snijden van groente en het raspen van de kaas. Eventueel kun je de kaas ook weglaten als je hier niet van houdt. Onze voorkeur gaat wel uit naar parmezaanse kaas omdat dit echt pit geeft aan de salade.

Vervolgens kun je de dressing zelf maken of je koopt deze in de winkel. Deze doe je door de groente heen en je mengt het geheel goed. Het beste kun je hiervoor een vork of lepel gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je een gelijke verdeling krijgt. In de tussentijd kun je de kip alvast paneren en deze op 175 graden frituren. Zorg er wel voor dat de kip afgekoeld is voordat je deze toevoegt aan de salade.

Een griekse hapje voor bij de borrel

Griekse mezze is een klein hapje wat je voornamelijk bij een borreltje eet. Vaak is dit een mengsel van salade met olijfjes, mozarella, komkommer en griekse yoghurt. Natuurlijk kan je zoveel variaties maken als je zelf wilt en ingrediënten toevoegen of weglaten.

De populariteit van tapas gerechten

In Nederland zijn de tapas gerechten de afgelopen jaren erg populair aan het worden. Dit wordt niet meer alleen als hapje bij de borrel gebruikt, maar ook zijn er hele menu’s waarbij je gewoon een volledige maaltijd hebt. Dit kun je zelf organiseren, maar het is ook eens lekker om jezelf te laten verzorgen in een restaurant. Vaak hebben de Spaanse restaurants een menu waarbij je onbeperkt gerechten van de kaart kunt kiezen. Zo leer je meteen wat je wel of niet lekker vindt.

LinkedIn
Facebook
Twitter