Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Hoe moet je correct mediteren voor fysieke en emotionele voordelen?

Inhoudsopgave

Als je angstig en gestrest bent, kun je overwegen om op een meditatiekussen te mediteren. Een paar minuten besteden aan meditatie zal je helpen om je innerlijke rust te herstellen. Deze activiteit is eenvoudig en iedereen kan het doen. Voor meditatie heb je geen speciale apparatuur nodig. Bovendien kun je het ook overal doen. Zorg er wel voor dat je meditatieruimte stil is. Tegenwoordig wordt meditatie vaak gebruikt voor zowel ontspanning als stressvermindering. Tijdens meditatie concentreer je je op je geest en elimineer je eventuele negatieve gedachten. Op deze manier kan meditatie zowel het emotionele als het fysieke welzijn verbeteren.

De elementen van meditatie kennen

Als je op een correcte manier wilt mediteren, moet je de elementen van meditatie leren kennen. De elementen kunnen echter variëren, afhankelijk van je trainer. De meest voorkomende elementen en kenmerken bij mediteren zijn je aandacht focussen en ademhalen om te ontspannen. Als je je aandacht focussen, kun je veel afleidingen kwijtraken die tot stress en angst kunnen leiden. Een ander element van meditatie is een rustige omgeving. Je moet de meditatieruimte zo inrichten dat het een rustige plek is en vrij van televisie, mobiele telefoons en andere afleidingen. Als laatste zou je een comfortabele houding moeten vinden. Om tijdens het mediteren in een goede houding te blijven, heb je wellicht de hulp van een meditatiekussen nodig.

De goede manier om meditatie te beoefenen

Als je correct wilt mediteren, moet je misschien een meditatie-les volgen. Je kunt ook zelf meditatie oefenen met behulp van video-tutorials of apps. De beste meditatietechniek voor beginners is diep ademhalen. Je moet je aandacht focussen op de ademhaling. Je moet je concentreren en langzaam ademen. Wanneer je afgeleid bent, moet je terugkeren naar je focus en diep ademhalen. Verder kun je de techniek gebruiken om je lichaam te scannen. Door deze techniek moet je je concentreren op bepaalde delen van je lichaam. Op deze manier word je je bewust van de sensatie die je voelt. Je kunt bijvoorbeeld spanning, pijn, ontspanning of warmte voelen. Als laatste kun je bijvoorbeeld bidden. Je moet bidden door je eigen woorden te gebruiken. Of je kunt met je spirituele leider praten.

 

LinkedIn
Facebook
Twitter