Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Dit moet je weten over wat Bach bloesem therapie

Inhoudsopgave

Bach bloesem therapie is een alternatieve vorm van natuurlijke genezing waarbij een combinatie van wilde bloemen wordt gebruikt om zowel emotionele als fysieke symptomen te behandelen. De therapie, die in de jaren 1930 werd ontwikkeld door de Britse arts Edward Bach, is gebaseerd op het idee dat de 38 oorspronkelijke bloesemremedies kunnen helpen het evenwicht en de harmonie in je leven te herstellen. Elke bloesemremedie heeft zijn eigen individuele kenmerken en kan worden afgestemd op de specifieke behoeften en problemen van het individu. Hoewel Bach bloesem therapie wereldwijd veel mensen heeft geholpen met het vinden van meer rust en evenwicht in hun leven, zijn er nog veel meer mensen die niet bekend zijn met deze natuurlijke, niet-invasieve behandeling. Daarom beschrijven we in deze blog enkele basiskenmerken van Bach bloesem, zodat je een beter begrip krijgt van wat deze persoonlijke, 100% natuurlijke benadering voor je kan betekenen. 

Voor wie is Bach bloesem therapie bedoeld? 

De natuurlijke behandeling van Bach is geschikt voor mensen van alle leeftijden en achtergronden, omdat er geen ingrijpende behandelingen of medicijnen aan te pas komen. Sterker nog, Bach bloesem kan ook worden gebruikt door kinderen en huisdieren, omdat het een niet-toxische behandeling is die geen negatieve effecten op de gezondheid heeft. 

Het heeft dus geen bekende bijwerkingen en kan veilig worden gebruikt naast andere behandelingen, zoals conventionele geneeskunde. Bach bloesem therapie is vooral effectief bij stress, depressie, fobieën, verslavingen, verdriet, angst en andere negatieve emoties. Ze kunnen gevoelens van een laag zelfbeeld helpen verminderen en de veerkracht in moeilijke tijden vergroten. Door een broodnodige boost van vertrouwen en een positievere kijk op het leven te geven, kunnen de therapieën worden gebruikt om het evenwicht en de harmonie in iemands leven te herstellen.

Hoe wordt Bach bloesem gebruikt? 

De remedies worden oraal ingenomen of bereid als een topische crème of spray, afhankelijk van iemands voorkeur. Door een combinatie van deze bloesemremedies te gebruiken, proberen de behandelaars het algemene welzijn en de geestelijke gezondheid te verbeteren.

Om Bach bloesem te gebruiken, is het belangrijk om te bepalen welke emoties en gevoelens je in meer evenwicht wilt brengen, want er zijn 38 bloemenextracten die kunnen worden gecombineerd. Het samenstellen van de bloemenextracten kun je zelf doen na je eigen onderzoek, maar het is ook mogelijk om de hulp in te schakelen van een Bach bloesem therapeut, die kan helpen een diagnose te stellen en je de beste persoonlijke behandeling voor te schrijven. 

 

LinkedIn
Facebook
Twitter