Liever-Vitaal-logo-355x159 white

De waarde van begrafenissen

Inhoudsopgave

Begrafenissen kunnen ontzettend veel waarde bieden aan mensen. Maar een begrafenis kan ook ontzettend zwaar zijn voor veel mensen en dat kan nog best een reden zijn waarom mensen begrafenissen vermijden. Toch kan een begrafenis ontzettend veel waarde bieden, terwijl je dat zelf wellicht niet door hebt. Kinderen bijvoorbeeld kunnen uitvaartdiensten dan ook nog niet helemaal begrijpen omdat ze nog te jong zijn of de overledene eigenlijk totaal niet kennen. Het kan ook zijn dat er mensen aanwezig zijn die de overledene totaal niet kennen, maar er dan wel zijn voor een vriend. Dit kan dan ook ontzettend veel waarde hebben. In deze blog wordt uitgelegd wat de toegevoegde waarde kan zijn van een uitvaartdienst. 

Depressie en leed 

Als je geen aandacht besteed aan je verdriet, dan kan dit leiden tot depressie en leed. Dit is dan ook iets wat je totaal wilt vermijden. Voor veel mensen is een uitvaartdienst ook een manier om iets af te sluiten. Dit kan een belangrijk onderdeel zijn in het rouwproces. Als je geen aandacht besteed aan het feit dat je erg verdriet hebt en dit dus niet verwerkt, dan kan je daar nog erg lang last van hebben. Natuurlijk kan je ook op andere manieren iets afsluiten, maar een uitvaartdienst kan net datgene zijn wat je op zo’n moment nodig hebt. Er kunnen  vrienden en familieleden aanwezig zijn die je ook kunnen steunen en helpen met je verdriet en ook dat kan voor veel mensen prettig zijn. 

Zelf de begrafenis regelen 

Vaak moeten familieleden de begrafenis zelf regelen. Ook kunnen zij iemand inhuren die dit voor ze doet, een begrafenisondernemer. Een aanrader is www.irmaboonuitvaartzorg.nl. Een begrafenis zelf regelen kan erg goed zijn voor het rouwproces. Je haalt namelijk herinneringen op en je bent volledig gefocust om iets moois te creëren voor de overledene. Dit kan helpen om het allemaal een plekje te geven en om zo makkelijker door te gaan met je leven. Een begrafenis zelf regelen kan wel erg zwaar zijn en daar moet je dan ook wel sterk genoeg voor zijn. Als het even niet gaat dan kan je ook het stokje overdragen aan iemand anders of toch iemand inhuren.

 

LinkedIn
Facebook
Twitter