Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Kunnen planten de lucht in huis zuiveren?

Inhoudsopgave

Ben jij bezig met het inrichten van je huis en denk je erover na om kamerplanten toe te voegen aan jouw inrichting en ben je benieuwd naar de verschillende effecten van planten in jouw huis? Het toevoegen van planten aan jouw huis is eigenlijk altijd een goed plan. Naast dat planten gewoon een heel vrolijk aanzicht hebben, zitten er nog een aantal serieuze voordelen aan de kamerplanten die jij in je huis zet. Een van de prettige voordelen is dat kamerplanten de lucht in jouw huis zuiveren. Hoe dit werkt en wat de andere voordelen zijn? We leggen het uit.

Kamerplanten in huis halen: een goed idee

Het kopen van planten is sowieso een heel goed idee. De inrichting van jouw huis oogt zo veel vrolijker door simpelweg wat planten toe te voegen aan het geheel. Kleine planten, grote planten, middelgrote planten het is allemaal goed. De voordelen die planten met zich meebrengen zijn groot. Zo is bewezen dat een ruimte waar planten aanwezig zijn, leidt tot minder stress, een verbeterde akoestiek en planten zorgen voor meer creativiteit, inspiratie en concentratie hetgeen leidt tot een beter humeur. Het is dus altijd een goed plan om kamerplanten neer te zetten in de woonkamer, op of rondom de eettafel en misschien zelfs op de thuiswerkplek of studeerplek. En ook planten in de slaapkamer kunnen ook heel goed. 

Kunnen planten de lucht in huis zuiveren?

Een voordeel dat we hierboven nog niet benoemd hebben, is het feit dat kamerplanten de lucht in huis daadwerkelijk kunnen zuiveren. Er zijn hele dure elektrische apparaten die dit ook kunnen, maar een paar ‘eenvoudige’ planten doen dit dus ook. Naast het gegeven dat planten vele malen goedkoper zijn, staan ze ook nog eens veel leuker in het huis. Maar hoe werkt dat dan dat planten de lucht zuiveren? En welke planten doen dat?Dat planten zuurstof toevoegen aan de ruimte weten veel mensen, maar dat ze ook de lucht zuiveren kan nieuw zijn. Kamerplanten als Aloë Vera, Klimop, Lepelplant, Graslelie, Vrouwentongen en Chrysanten trekken zuurstof uit de lucht, filteren de zuurstof en laten de zuurstof vervolgens weer los. Zo wordt de zuurstof in de lucht gefilterd en gereinigd.

Voordelen van luchtzuiverende planten

Dat deze kamerplanten de lucht zuiveren is heel goed voor jou en de andere mensen in de ruimte. De omgeving wordt namelijk gezonder door de aanwezigheid van deze planten. Een ruimte met zuivere zuurstof zorgt namelijk voor een kleinere kans op allergieën en vermindert de kans op hoofdpijn en keelpijn.

Verzorg de planten goed

Het is wel belangrijk dat de kamerplanten die jouw lucht zuiveren goed worden verzorgd. Planten hebben water en een beetje aandacht nodig. Zet de planten niet op of naast een warme kachel en geef geregeld een beetje water. Zo zorg je ervoor dat jouw planten lang meegaan en kan je lang genieten van alle pluspunten die planten opleveren. Geïnteresseerd in luchtzuiverende kamerplanten in de woon-, eet- of slaapkamer? Wacht dan niet langer en koop kamerplanten in allerlei formaten, het kan zelfs online.

 

LinkedIn
Facebook
Twitter

Gerelateerde Onderwerpen