Liever-Vitaal-logo-355x159 white

De voordelen van een huisartsenpraktijk met hoogopgeleide specialisten

Inhoudsopgave

Een huisartsenpraktijk met hoogopgeleide specialisten biedt u kwalitatieve zorg op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Zo’n praktijk kan snel overleggen met andere zorgverleners bij twijfel over een behandeling en biedt een geïntegreerde aanpak van zorg dankzij de onderlinge samenwerking tussen diverse zorgverleners. In dit artikel bespreken we de voordelen van een dergelijke praktijk en lichten we twee huisartsenpraktijken uit de omgeving van Loosdrecht en Nederhorst den Berg toe die hoogopgeleide specialisten in dienst hebben.

De veelzijdigheid van Huisarts Schuurman in Weesp

Huisarts Schuurman in Weesp is een ervaren huisartspraktijk nabij Loosdrecht die hoogwaardige zorg biedt op verschillende gebieden. Het team bestaat uit huisartsen, assistentes en praktijkondersteuners die gespecialiseerd zijn in chronische ziektes en psychische klachten. Naast het behandelen van gezondheidsklachten, voeren de huisartsen in deze praktijk ook diverse soorten echo’s uit, zoals buikecho’s, controle van een spiraal en zwangerschapscontroles. Dit betekent dat patiënten niet meteen naar het ziekenhuis hoeven voor deze onderzoeken.

Hoogwaardige zorg bij huisartsenpraktijk B. Schuurman in Nederhorst den Berg

Huisartsenpraktijk B. Schuurman in Nederhorst den Berg biedt medische zorg van het hoogste niveau met persoonlijke aandacht en betrokkenheid. De praktijk wordt jaarlijks geaccrediteerd door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en voldoet hiermee aan de kwaliteitscriteria van het NHG, wat zorgt voor zorg van hoge kwaliteit. Het verzorgingsgebied omvat onder andere Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Amsterdam-Zuidoost, Muiden, Abcoude en Duivendrecht. Naast de huisartsen zijn er ook andere zorgverleners werkzaam in de praktijk, zoals een praktijkondersteuner somatiek voor diabetes en hart- en vaatziekten, een praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) en een doktersassistent.

Toekomstgerichte zorg en samenwerking tussen huisartsen en specialisten

Een praktijk die past in de toekomstvisie van de fysiotherapie biedt toekomstgerichte zorg en houdt voortdurend de vinger aan de pols om de best mogelijke zorg te bieden. Hoogopgeleide specialisten in huisartsenpraktijken kunnen een meerwaarde hebben in de zorg voor kwetsbare ouderen. Ze kunnen bijvoorbeeld een grotere rol spelen bij vroegsignalering, advance care planning en multidisciplinair overleg. Door hun expertise kunnen zij de kwaliteit van zorg verbeteren en ziekenhuisopnames voorkomen. Samenwerking tussen huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde kan leiden tot efficiëntere en betere zorg voor oudere patiënten. Uitdagingen in de samenwerking tussen hoogopgeleide specialisten en huisartsenpraktijken kunnen worden overwonnen door te streven naar interprofessionele en transmurale samenwerking, waarbij de opleidingen ook aandacht besteden aan deze vorm van samenwerking.

Kies de huisarts die het beste bij u past

Bij het kiezen van een huisartsenpraktijk is het belangrijk om te letten op de aangeboden diensten, de beschikbaarheid van hoogopgeleide specialisten en de kwaliteit van de zorg. Zowel Huisarts Schuurman in Weesp als huisartsenpraktijk B. Schuurman in Nederhorst den Berg bieden hoogwaardige zorg en beschikken over hoogopgeleide specialisten. Het is aan te raden om bij het kiezen van een huisartsenpraktijk uw persoonlijke voorkeuren en behoeften in overweging te nemen en de mogelijkheden in uw omgeving te verkennen. Door een weloverwogen keuze te maken, kunt u ervan uitgaan dat u de best mogelijke zorg ontvangt die past bij uw situatie.

https://schuurmanhuisarts.praktijkinfo.nl/
LinkedIn
Facebook
Twitter