Liever-Vitaal-logo-355x159 white

GLO Entertainment Live, Afro dance

Inhoudsopgave

Afro dance

Muziek op de achtergrond dus tijd om je lichaam te bewegen! Enige twee dingen die je op dit moment nodig hebt, zijn enthousiasme en het ritme volgen. Behalve de juiste outfit aanhebben, wil je ook een adembenemende show geven. En dit doel kun je met de danslessen Amsterdam van Glo Entertainment Live zeker bereiken. Lees je verder om te weten als deze dansstijl iets voor jou is?

Over Afro dance

Zoals bekend is elk element van Afro dans vol culturele betekenis. De dans verwijst naar een vorm van podiumkunst die bij de meeste culturen van Afrika voorkomt en naar een verscheidenheid van bewegingsstijlen die in Afrikaanse landen worden uitgevoerd. Een prachtige combinatie van ritmische lichaamsbewegingen, muziek en soms toneel.

Dans is wereldwijd een belangrijke activiteit binnen de gemeenschap. Er wordt in festivals, religieuze ceremonies, huwelijken en bij de meeste sociale gelegenheid gedanst.

Afro dans is een onderdeel van de culturele vezel. Deze Afrikaanse ritmes breidden zich eerst van Afrika uit naar Amerika, meestal door de Afrikaanse slaven. De ritmes komen vooral voor in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Dansstijlen zoals salsa, Afro-Cubaanse jazz, Braziliaanse samba en nog vele anderen hebben Afrikaanse wortels.

Hoewel de Afro dans heel vroeger als een hulpmiddel diende om kennis en tradities over te dragen, wordt deze tegenwoordig nog steeds beoefend, zowel vanwege hun mooie stijl als het behouden van de cultuur.

Traditionele Afro dans thema’s

Elke dans heeft zijn eigen oorsprong. Het is onduidelijk hoe of wanneer de verschillende thema’s voor het eerst verschenen. Maar wat wel bekend is, is dat ze al eeuwenlang een deel uitmaken van het Afrikaanse leven en nu met modernisatie ook binnen de wereldwijde dansgemeenschap. De thema’s van Afro dans binnen de Afrikaanse cultuur kunnen traditioneel zijn zoals vruchtbaarheid, regen of goede oogsten. Enkele van de traditionele dansen zijn:

  • Kakilambe vruchtbaarheidsdans uit West-Afrika
  • De Gumboot-dans van Zuid-Afrika (die werd ontwikkeld door mijnwerkers die muziek met hun laarzen maakten)
  • Maasai Adumu dans (een onderdeel van de volwassenheid ceremonie voor mannen)

De meeste dansstijlen zoals Modern Jazz en Hiphop hebben een sterk verhalend karakter en vertellen ons vaak een verhaal. Bij Afro dans is dit ook het geval. Het eerste opmerkelijke kenmerk van een Afro dansoptreden is het heersende instrument. De meesten gebruiken dan een ritme om een verhaal te geven aan de muzikale achtergrond.

Aanbod danslessen

De docenten van Glo Entertainment Live hebben elk heel veel ervaring met de verschillende dansstijlen. Wat ze te vertellen hebben over de Afro dans danslessen is dat enthousiasme, beweging en ritme zorgen voor het plezier dat je krijgt bij het aanleren van de leuke danspasjes. En met je mooie, creatieve gedachte maak je de aangeleerde dansjes gauw tot je eigen creatie! Want net zoals sommige kleuren in een schilderij levendiger kunnen zijn dan andere, zo kun je dansers opmerken die extra aandacht besteden aan hun creatieve gedachte. De meeste dansers gebruiken danslessen als trainingen om ideeën en emoties te verzamelen om uiteindelijk een mooie show te geven. Ze werken tijdens de danslessen samen met de docent of choreograaf om de dans te oefenen en te verfijnen. Bij Afro dans vormen vooral de actie van de handen die slaan en de stampende voeten, het complexe ritme dat het publiek hoort. Lijkt Afro dans iets voor je te zijn? Maak vandaag nog contact met ons.

https://www.glo-entertainment-live.com/
LinkedIn
Facebook
Twitter