Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Waarom zou je je baby een pasgeborene noemen?

Inhoudsopgave

Er zijn een aantal redenen waarom je je kind een pasgeborene wilt noemen. De eerste van deze redenen is het feit dat het nieuw is. Een nieuw leven betekent een nieuw begin. Er zijn tal van mogelijkheden om een band op te bouwen met een baby, en je zult blij zijn dat je het hebt gedaan wanneer je kunt. Hier zijn een paar tips om je te helpen die speciale persoon te vinden. Ze zullen blij zijn om je te ontmoeten! Een pasgeboren baby is net zo kostbaar als een pasgeboren baby.

Het zicht van je baby is niet volledig ontwikkeld bij de geboorte, maar het zal zich ontwikkelen naarmate het groeit. Zodra de baby begint te ademen, zal zijn huid roze worden. Zijn of haar handen en voeten zullen echter nog steeds blauw zijn. Dit zijn beide tekenen dat de pasgeborene klaar is voor een zuigreflex. Je baby kan ook reageren op een schrikmoment door een arm uit te gooien of zijn benen te krullen en te huilen. Je baby zal ook een tonische nekreflex ervaren, waarbij hij of zij zijn of haar hoofd naar één kant draait en zijn of haar arm aan dezelfde kant uitsteekt. Een grijpreflex daarentegen treedt op wanneer de pasgeborene zijn of haar vingers rond een voorwerp in de palm van zijn hand sluit.

De voeten en benen van een nieuwe baby worden gebogen en gedraaid. Hun tenen overlappen hun nagels, waardoor ze er ingegroeid uitzien. Het komt vaak voor dat een pasgeborene ingegroeide nagels heeft. Een pasgeborene is een baby die pas de eerste twee tot drie maanden geboren is.

De eerste levensdag van een nieuwe baby is een spannende en vermoeiende ervaring. Hier zijn enkele tips om je te helpen omgaan met de vele nieuwe ervaringen. De huid van een pasgeborene is meestal gevlekt of blauw. Het is normaal dat een baby bedekt is met vruchtwater of bloed. Het eerste ‘object’ van een pasgeborene is een menselijk gezicht, dus dit zou hen bekend moeten voorkomen. Wanneer ze hun gezichten beginnen te herkennen, is het belangrijk om van deze kansen te profiteren.

Wanneer je je eerste baby verwacht, moet je er altijd rekening mee houden dat de term “baby” verwijst naar een kind van elke leeftijd vanaf de geboorte tot vier jaar oud. Een nieuwe baby zal dit onderscheid waarschijnlijk niet begrijpen, dus zorg ervoor dat je de leeftijd van je pasgeborene dienovereenkomstig definieert. 

De huid van een pasgeborene zal blauwachtig en gezwollen zijn. Het genitale gebied zal bedekt zijn met een gele korst. De moeder moet vaseline op het genitale gebied aanbrengen om deze aandoening te voorkomen. Het is belangrijk om te onthouden dat je pasgeborene dingen kan ruiken en proeven. En ze kunnen zelfs eten voordat ze zelfs maar de kans hebben gehad om te ademen. Dus, als je nieuwe baby een klein monster voor je lijkt, probeer het er dan uit te halen.

Lees verder op onze baby blog

LinkedIn
Facebook
Twitter

Gerelateerde Onderwerpen