Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Bulken of droogtrainen?

Inhoudsopgave

In de sportwereld kom je twee termen veel tegen: bulken en droogtrainen. Maar, wanneer kies je nu voor bulken en wanneer voor droogtrainen? Bij bulken ga je voor meer calorieën en bij droogtrainen voor minder calorieën. Er zijn nog wel meer verschillen. Twijfel jij tussen bulken of droogtrainen? Check dan dit artikel.

Voedingsschema droogtrainen

Een voedingsschema kenmerkt zich door minder calorieën dan je normaal gesproken inneemt, veel eiwitinname en een gevarieerd en gezond voedingsschema. Een voedingsschema droogtrainen is geschikt voor wie vooral vet wil verbranden en geen spierweefsel wil verliezen. Droogtrainen is eigenlijk ervoor zorgen dat je dus ‘opdroogt’. Het vet verminderd aanzienlijk en de spieren blijven over.

Voedingsschema bulken

Bij bulken heb je een gevarieerd voedingsschema, waarbij het aantal calorieën meer is dan dat je normaal eet. Hierbij moet je niet overdrijven. Te snel aankomen levert al snel vooral veel vet op. Dat is niet wat je wil bij bulken. Bij bulken wil je dat de extra massa wordt omgezet in spierweefsel.

Droogtrainen en bulken

Bij beide opties moet je trainen, gericht op de spieren. Voor droogtrainen gaat het om spierbehoud en bij bulken gaat het om extra massa creëren. Maar, wanneer doe je nu wat? Als je graag wil afvallen dan is droogtrainen handig. Wil je meer body? Dan is bulken handig.

Wat nu als je eigenlijk wel tevreden bent over jouw gewicht, maar graag in verhouding meer spierweefsel wil in plaats van vet? Dan zeg je dus in feite dat je niet per definitie minder calorieën wil, maar meer spierweefsel. Het kan helpen om dan te gaan droogtrainen, waarbij je de inname van calorieën niet verlaagt. Wel zorg je voor een gezond en gevarieerd voedingsschema. Zoek wel een professioneel en verantwoord schema. Want een voedingsschema droogtrainen heeft dan te weinig calorieën.

Sporten

Bij zowel droogtrainen en bij bulken, moet je sporten. Hierbij gaat het bij droogtrainen om het sporten voor het behoud van spieren. Bij bulken moet je spierweefsel opbouwen. In beide gevallen gaat het dus om intensief sporten, het liefst met gewichten of veel herhalingen van oefeningen. Daarbij is het natuurlijk verstandig om alle spiergroepen aan bod te laten komen.

https://www.trainandgain.nl/voedingsschema.html
LinkedIn
Facebook
Twitter