Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Wat is het verschil tussen een LED lamp en een UV lamp?

Inhoudsopgave

Elke nagelstudio gebruikt tegenwoordig wel een nagellamp voor gellak UV gel of soak. Sommige mensen hebben er zelfs een thuis waarmee ze hun eigen nagels doen. Echter vragen veel mensen zich nog steeds af of ze nu voor een UV nagellamp of een led nagellamp moeten kiezen. Ben jij benieuwd welke nagellamp het meest geschikt is? Wij leggen het je in deze blog uit.

 

Hoelang moeten je nagels onder een nagellamp?


Zowel UV lampen als led lampen zijn beschikbaar in verschillende wattages. Hierbij geldt hoe hoger het aantal watt, hoe korter het duurt voordat de nagels droog zijn. Tevens hebben led lampen in het algemeen een snellere droogtijd. Hieronder vind je de wattages en de droogtijden om je nagels te laten uitharden voor UV nagellampen:
9 watt: 240 seconden
36 watt: 120 seconden

Bij een led nagellamp zijn de wattages en de bijbehorende tijd om te drogen net iets anders:
4 watt: 180 tot 240 seconden
18 watt: 30 tot 60 seconden
36 watt: 10 tot 30 seconden

Echter gaan de wattages van nagellampen tegenwoordig nog veel hoger. Zo zijn er nagellampen met een wattage van 100 op de markt.

 

Levensduur van de lamp


Vind jij duurzaamheid belangrijk of is voor jou de levensduur van een nagellamp vanwege een andere reden voornaam? Kies dan voor een led nagellamp. Een UV lamp dient minstens 1 keer per jaar vervangen te worden en wanneer deze veel wordt gebruikt, bijvoorbeeld in een nagelstudio zelfs meerdere keren per jaar.

Een led lamp daarentegen gaat veel langer mee. Deze lampen kun je blijven gebruiken totdat de nagellamp of de led lamp zelf kapot gaat. Deze led lampen gaan tot wel 5 jaar mee.

 

Zijn UV lampen en led lampen geschikt voor elk type gel?


Het antwoord hierop is nee. Hierdoor is het nog belangrijker om op te letten of je een UV lamp of een led lamp koopt. UV lampen hebben een groter bereik aan golflengten, waardoor deze geschikt zijn voor ieder type gel. Bij led lampen is het bereik van de golflengten echter kleiner. Hierdoor zijn er enkele type gels die middels een led lamp niet zijn uit te harden. Dubbelcheck dus even of de nagellamp ook jouw nagel uit kan harden. 

https://www.nailbar.nl/webshop/nagellampen/
LinkedIn
Facebook
Twitter