Liever-Vitaal-logo-355x159 white

Terug naar de natuur: De voordelen van natuurlijke haarverzorging

Inhoudsopgave

Wanneer we spreken over natuurlijke haarverzorging dan hebben we het over producten en technieken die afkomstig zijn uit de natuurlijke wereld. Met als doel om het haar op een gezonde en duurzame manier te verzorgen. In tegenstelling tot de conventionele haarverzorgingsproducten die vaak vol zitten met synthetische ingredienten en chemicalien, zijn natuurlijke haarverzorgingsproducten meestal gemaakt van ingredienten die afkomstig zijn van bijvoorbeeld planten, kruiden en etherische oliën. 

Veel milder voor haar en hoofdhuid

Een van de grootste voordelen van natuurlijke haarverzorging is dat het veel milder is voor het haar en voor je hoofdhuid. De ingrediënten die in deze producten zijn verwerkt hebben een veel zachtere en minder irriterende werking dan de syntetische ingredienten. Hierdoor zijn de producten ideaal voor mensen met een gevoelige hoofdhuid of haar dat bijvoorbeeld geschadigd is door overmatig gebruik van traditionele producten. 

Een aantal voordelen van natuurlijke haarverzorging op een rij

  • Gezonder haar: doordat er ingredienten worden gebruikt die uit de natuur komen, zijn ze vaak zachter voor het haar en helpen ze om je haar te versterken en te voeden. Met als resultaat gezonder haar
  • Weinig tot geen schade: traditionele haarverzorgingsproducten zitten vaak bomvol met overbodige stoffen. Deze ingredienten geven je vaak de indruk dat je je haar heel goed aan het schoonmaken bent. Ze schuimen lekker, hebben een fijne geur en maken je haar optisch schoon. Maar niets is minder waar. De ingredienten beschadigen je haar juist op de langere termijn.
  • Verbeterde haargroei: doordat de natuurlijke haarproducten bepaalde ingredienten bevatten zoals aloê vera, rozemarijn maar ook specifieke vitaminen en mineralen, kan het zorgen dat je haar veel beter gaat groeien. Hierdoor is bijvoorbeeld een natuurlijke shampoo een ideaal product om haargroei te stimuleren en haaruitval te verminderen

Natuurlijke haarverzorging wordt steeds populairder

De populairiteit van natuurlijke haarverzorging is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Steeds meer mensen zijn zich bewust geworden van de mogelijke nadelige effecten die synthetische en chemische ingredienten hebben op het haar. Daarom maken mensen (jong en oud) vaker en sneller de overstap naar bijvoorbeeld een shampoo of ander haarproduct dat is gemaakt op basis van natuurlijke ingredienten.

Maar niet alleen het effect op het eigen haar speelt een grote rol. Ook het milieu en de duurzaamheid worden steeds belangrijker gevonden door mensen. En het is een feit dat natuurlijke haarverzorgingsproducten gewoon veel beter zijn voor het milieu omdat ze minder chemicalien bevatten en biologisch afbreekbaar zijn. 

https://www.ornatiq.com/natuurlijke-haarproducten/
LinkedIn
Facebook
Twitter